Gent kan geen afstand nemen in 'coronawedstrijd': In zo'n leeg stadion ...

Gent kan geen afstand nemen in 'coronawedstrijd': "In zo'n leeg stadion ..."

21-09-2023 23:45
10

KAA Gent is haar Europese groepsfase met een halve valse noot begonnen. Tegen Zorya Luhansk waande het zich favoriet, maar een povere eerste helft en een betere tweede bleken onvoldoende om definitief afstand te nemen: 1-1. Sven Kums genoot niet bepaald van de partij, om verschillende redenen.

Eerst en vooral hing er een vrij spookachtige sfeer in het stadion. Door de oorlog in Oekraine kan Zorya haar thuiswedstrijden niet op eigen bodem afwerken, maar moet het uitwijken naar het Poolse Lublin. Daar kwamen niet bepaald veel liefhebbers op af ... "Deze wedstrijd deed wat denken aan de coronatijd, in zo'n leeg stadion", trekt Kums een parallel bij SporzaEcht vrolijk wordt hij daar niet van, al wil hij het puntenverlies niet daarop afschuiven.

De Buffalo's dienen de hand namelijk ook in eigen boezem te steken. "Bij momenten ging het gewoon te traag en was er te weinig beweging, maar vooral technisch was het niet goed", beseft Kums. Ook de matige staat van de grasmat mag daarvoor geen uitvlucht zijn. "Als je op voorsprong komt, moet je die wel altijd vasthouden", vindt de middenvelder.

In het andere duel uit deze poule B had Maccabi Tel Aviv nog verbazend veel moeite met het IJslandse Breidablik. De 3-2-overwinning is voorlopig wel genoeg voor de koppositie. Op de volgende speeldag krijgt Gent de premature leider over de vloer. Breidablik ontvangt op haar beurt Zorya Luhansk.