Invaller Amoura helpt Union aan verdiend gelijkspel tegen Toulouse

21-09-2023 20:48 Laatste update: 20:51
22

De start van Union in de groepsfase in de Europa League is er eentje zonder overwinning geworden. De Brusselaars raakten niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Toulouse.

Met Toulouse als tegenstander was het afwachten wat Union kon brengen tegen de Franse bekerwinnaar. Het werd alleszins een nerveuze bedoening, met Union dat toch voor het meeste gevaar kon zorgen.

Een lange snuffelronde, weinig kansen, maar wel enkele mogelijkheden voor Union om op voorsprong te komen. Vanhoutte en Nilsson konden de thuisploeg voor rust nog op voorsprong brengen, maar vergaten te scoren. Ook voormalig Standard-speler Donnum had een doelpunt aan de voet. Hij besloot in de tribunes. Pas op slag van rust viel er dan toch een doelpunt en Thijs Dallinga de bezoekers vanop de stip op voorsprong.

In die tweede helft zocht Union nog naar een gelijkmaker en kwamen onder andere Nilsson en Lazare Amani nog tot kansen. Blessin greep op het uur in en bracht Kevin Rodriguez en Mohamed Amoura op het veld.

Een gouden wissel, zo bleek. Twintig minuten voor tijd was het Amoura die de bordjes weer op gelijke hoogte kon brengen. Union ging daarop nog op zoek naar de gelijkmaker, maar kwam goed weg na enkele knappe reddingen van Anthony Moris bij kansen voor Toulouse. Het bleef 1-1.