OFFICIEEL: Barça breekt contract open: afkoopclausule van één miljard euro

OFFICIEEL: Barça breekt contract open: afkoopclausule van één miljard euro

21-09-2023 14:27
2

FC Barcelona heeft twee dagen na de klinkende zege tegen Royal Antwerp FC (5-0) het contract van Alejandro Balde opengebroken en verlengd. De negentienjarige vleugelverdediger ligt nu tot de zomer van 2028 vast in Catalonië.

Op de officiële kanalen maakt Barcelona bekend dat Balde een ontspanningsclausule van één miljard euro in zijn contract krijgt. In Spanje zijn dergelijke clausules normaal geworden: onder meer Gavi heeft dezelfde afkoopsom in zijn verbintenis staan. Bij Barcelona wordt Balde gezien als de nieuwe Jordi Alba. De Spanjaard, die sinds zijn zesde bij de club speelt, moet een tijdperk in de geschiedenis van de Catalanen gaan markeren.

"Ik ben pas negentien jaar en ik moet nog veel verbeteren en leren. Over vijf jaar ben ik nog steeds pas 24 jaar. Ik hoop hier nog voor heel veel jaren te spelen", reageert de hoofdrolspeler, die onder Ronald Koeman debuteerde in de hoofdmacht. In totaal speelde Balde tot dusver 56 officiële wedstrijden voor Barça. Daarin scoorde hij eenmaal en was hij zeven keer aangever.