Rits praat over transfer van Club Brugge naar Anderlecht: “Beste voor mijzelf”

Rits praat over transfer van Club Brugge naar Anderlecht: “Beste voor mijzelf”

20-09-2023 19:10
28

Mats Rits speelde lang voor Club Brugge, maar maakte deze zomer de overstap naar RSC Anderlecht. Bij Eleven Sports reageert de middenvelder nog eens op zijn transfer.

Rits beleefde mooie jaren in het Jan Breydelstadion. En kon een paar keer de titel vieren. Op zijn ouderdom wilde hij evenwel zekerheid voor de toekomst. "Ik was 29 jaar en dan wil je liever een contract van enkele jaren tekenen”, geeft Rits aan.

Anderlecht zag in Rits nog een speler die een lange tijd mee kan en bood hem een meerjarig contract aan. Union sprong te laat in de dans. "Toen Anderlecht concreet werd, zag ik dat direct zitten. Union heeft zich gemeld, maar toen was ik al in verre onderhandelingen met Anderlecht."

Rits weet dat de transfer bij sommige supporters gevoelig ligt, maar koos begrijpelijk voor zichzelf. "Natuurlijk wist ik dat die overstap naar supporters toe gevoelig lag, dat sowieso. Maar op dat moment kijk ik naar mijzelf. Ik ben voetballer. Dat zijn keuzes geweest van Club Brugge, van Anderlecht en van mezelf. En dan kijk ik nar wat het beste voor mijzelf is."