Newcastle houdt zich overeind tegen AC Milan, Openda boekt succes met Leipzig

Newcastle houdt zich overeind tegen AC Milan, Openda boekt succes met Leipzig

19-09-2023 21:00

AC Milan en Newcastle United hebben het Champions League-seizoen 2023/24 dinsdagavond afgetrapt met een doelpuntloze remise. Kansen waren er voor de Italianen genoeg, maar doelman Nick Pope hield Newcastle meermaals op de been. Meer succes was er voor Loïs Openda, die met RB Leipzig ondanks enige moeite wist te winnen van Young Boys

AC Milan - Newcastle United
AC Milan begon bijzonder flitsend aan de wedstrijd en zette Newcastle behoorlijk onder druk. Dat resulteerde in kansen voor Olivier Giroud en Rade Krunic. Ook Rafael Leão wist na een geweldige slalom niet te scoren, waarna ook Samuel Chukwueze tot ongeloof van het thuispubliek niet wist af te drukken. 

Newcastle, waar voormalig Milan-middenvelder Sandro Tonali op een warm weerzien kon rekenen, wist vrijwel niets klaar te spelen. Ondanks het overwicht voor de Italianen hield de ploeg van manager Eddie Howe wel stand: 0-0. Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund, de andere ploegen uit Groep F, staan dinsdagavond vanaf 21.00 uur tegenover elkaar. 

Young Boys - RB Leipzig
Openda stond zoals verwacht in de basis bij Leipzig. De Rode Duivel was al meermaals trefzeker voor de Duitse club, maar kon tegen Young Boys niet scoren. Toch werd het een leuke partij voor onze landgenoot. Al na drie minuten kon hij juichen in Zwitserland. Mohammed Simakan zorgde voor de openingstreffer. Young Boys maakte de achterstand nog voor rust ongedaan. En hoe. Meschak Elia schoot op de rand van het strafschopgebied zeer fraai binnen. 

De wedstrijd leek lang af te stevenen op een gelijkspel. Een kleine twintig minuten voor het einde konden de Duitsers alsnog juichen. Middenvelder Xaver Schlager tekende met een zeer droge knal op 1-2, waarna Benjamin Sesko in de slotfase de eindstand op 1-3 bepaalde. Openda en co. zijn zodoende uitstekend begonnen zijn aan Groep G, die verder bestaat uit Manchester City en Rode Ster Belgrado.