'Bolingi (ex-Antwerp) verkeerde in levensgevaar, maar is aan de beterende hand'

'Bolingi (ex-Antwerp) verkeerde in levensgevaar, maar is aan de beterende hand'

19 september - 16:45

Jonathan Bolingi was bijna het leven kwijtgeraakt door een zeldzame longziekte. Tijdens zijn reis van Congo naar Servië werd Bolingi onwel. Hij werd zelfs opgenomen in het ziekenhuis vanwege zijn kritieke toestand, maar is nu aan het herstellen. Dat meldt de Gazet van Antwerpen.

Tijdens een pauze voor internationale wedstrijden bekeek de Congolese voetballer, die 34 keer voor zijn land heeft gespeeld, de wedstrijden van zijn nationale team, maar nam zelf niet deel. Na zijn terugkeer naar zijn club Vojvodina in Servië voelde hij zich onwel. Bolingi is snel naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan beademingsapparatuur werd gelegd.

Hij was in een kritieke toestand, maar er zijn nu hoopgevende berichten vanuit het Instituut voor Longziekten in Novi Sad. Men probeert nog steeds te bepalen wat de oorzaak is. De Congolese ambassadeur in Servië heeft hem ook bezocht. Bolingi ligt niet langer op de intensive care en liet een gebalde vuist zien in een tweet, wat erop wijst dat het beter met hem gaat.

Bolingi speelde in het verleden voor diverse Belgische clubs, namelijk Royal Antwerp FC, KAS Eupen, Standard en Moeskroen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s