Engelse media: 'Doku gaat in de Premier League voor spektakel zorgen'

Engelse media: 'Doku gaat in de Premier League voor spektakel zorgen'

17 september om 08:25
Laatste update: 17 september om 08:45

Jeremy Doku stond voor de tweede keer aan de aftrap bij Manchester City. Ditmaal wist de aanvaller het net te vinden. Het is de Engelse media niet onopgemerkt gebleven en Doku werd in het zonnetje gezet.

'Guardiola zal tijdens de rust zijn spelers hebben opgeroepen om door te gaan op de ingeslagen weg. Kort na de hervatting kwamen ze op gelijke hoogte toen de dynamische Doku vanaf links naar binnen trok en met een beheerste afronding scoorde', pende BBC Sport.

Sky Sports merkte op dat de wedstrijd niet zonder fouten was voor Doku. 'Doku had een aandeel in het tweede doelpunt van James Ward-Prowse voor West Ham, doordat hij de bal aan Vladimir Coufal verloor wat leidde tot een snelle tegenaanval. Hij maakte dit echter goed door in de tweede helft al binnen een minuut een prachtige gelijkmaker te scoren', schreef Sky Sports.

Ook waren er op Twitter/X mooie woorden over Doku. 'Jeremy Doku gaat in de Premier League voor veel spektakel zorgen', tweette het Engelse GOAL met daarbij een foto van het schitterende doelpunt van de Rode Duivel.

GOAL lichtte dat verder toe op de website. 'Welkom in de Premier League, Jeremy Doku! Deze zomer werd er actie ondernomen om het kampioensteam in perfect te houden', kopte GOAL.

'De zomeraanwinst Doku maakte indruk op de rest van de Premier League met een fenomenale prestatie en scoorde slechts enkele minuten na rust het eerste doelpunt voor City. Hij was de drijvende kracht achter hun comeback, waarbij Julian Alvarez optimaal gebruik maakte van zijn speeltijd met twee assists, waaronder die voor Doku’s openingstreffer', aldus GOAL.

Doku kreeg van GOAL een 8 voor zijn prestatie tegen West Ham, de hoogste beoordeling van alle Manchester City-spelers, gedeeld met Julian Alvarez.

ESPN UK wist de zaterdag van Doku en Manchester City goed samen te vatten. 'Jeremy Doku bewijst zijn waarde voor Manchester City', tweette ESPN, dat zag dat Jeremy Doku de eerste treffer wist te maken voor Manchester City tijdens zijn tweede match.