OFFICIEEL: Maes vindt nieuwe job en wordt coach van Nederlandse Willem II

OFFICIEEL: Maes vindt nieuwe job en wordt coach van Nederlandse Willem II

16-09-2023 13:14
6

Peter Maes is de nieuwe hoofdtrainer van Willem II. Dat maakt de club via de officiële kanalen bekend. De trainer begint na de belangrijke uitwedstrijd van zondag tegen SC Cambuur aan zijn taken als coach.

Maes heeft in ons land al flink wat trainersjobs gekend en was onder meer actief voor KV Mechelen, KSC Lokeren, KRC Genk en STVV. Zijn laatste klus eindigde in 2021 toen hij door Beerschot op straat werd gezet. Nu begint hij aan zijn eerste job in het buitenland.

Technisch directeur Martin van Geel is erg verheugd met de aanstelling van Maes. "Peter is een trainer die zijn sporen heeft verdiend in België. Het is een coach waarbij discipline, fitheid en winnaarsmentaliteit hoog in het vaandel staan. Daarnaast is het een zeer ervaren trainer die succes heeft gekend in zowel de tweede als de eerste divisie van België. Zijn visie en zijn manier van voetballen sluiten naadloos aan bij die van de club."

Maes proefde ook enthousiasme bij zichzelf na de eerste gesprekken in Tilburg. "Na de gesprekken met Martin van Geel bleek er een goede klik te zijn tussen mij als hoofdtrainer en de club. Samen met de huidige stafleden kijk ik ernaar uit om vanaf maandag aan de slag te gaan." Maes is de opvolger van Reinier Robbemond, de coach die na het verlies in de derby tegen NAC Breda op straat werd gezet.