De Roeck vreest ontslag bij Westerlo (voorlopig) niet: “Dat gevoel heb ik niet”

De Roeck vreest ontslag bij Westerlo (voorlopig) niet: “Dat gevoel heb ik niet”

15 september - 09:11
3

Jonas De Roeck en Westerlo kampen met een één op achttien in de competitie. Een desastreuse start voor ambitieuze Kemphanen. De Roeck sprak met Het Nieuwsblad over de situatie.

Hasan Cetinkaya denkt niet aan een ontslag. “Wat hij in de kranten heeft gezegd, heb ik niet gelezen. Hoeft ook niet. Wij hebben elke dag contact en een heel open communicatie. Als het probleem bij mij ligt, ben ik de eerste om dat aan te geven. Is de club beter af zonder mij, dan zullen we daar over praten.”

De Roeck heeft dan ook niet het gevoel dat hij snel op de schopstoel zal belanden. “Ik zal mezelf nooit boven de club zetten - maar dat gevoel heb ik niet. Er zijn zeker discussies, gelukkig maar. Als dat niet zo was, dan hadden we pas echt een probleem. In moeilijke periodes is eerlijkheid en transparantie nóg belangrijker.”

De oefenmeester is ook lovend over de transparantie bij Westerlo. “Als er ooit een ontslag komt, zal ik de eerste zijn om dat te weten en te zeggen. De transparantie die ik hier zie, zal je in het voetbal niet vaak terugvinden. Dat is ook de sterkte van deze club.”

Het beleid bij Westerlo valt goed bij De Roeck. “In zijn functie ben ik weinig mensen tegengekomen die zo rechtdoorzee zijn als Hasan (Cetinkaya, red.) . Hij is soms heel emotioneel, maar blijft niet in die emoties hangen. Als het stof is gaan liggen, kan hij heel objectief de situatie inschatten.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s