Club Brugge-fan vast in Deense cel: Hij wordt mensonterend behandeld

Club Brugge-fan vast in Deense cel: "Hij wordt mensonterend behandeld"

14 september - 11:44 Laatste update: 11:49
36

Club Brugge speelde zes weken geleden al tegen Aarhus GF in de Conference League. Eén supporter is nog steeds niet thuis. Hij werd na de match opgepakt en zit nog steeds vast, tot groot ongenoegen van zijn moeder. 

De supporter in kwestie zou tijdens een schermutseling een T-shirt hebben gestolen van een Deense fan. "Mijn zoon heeft niet zelf het T-shirt afgetrokken van een supporter van Aarhus", klinkt het in Het Nieuwsblad. "Maar hij werd wel door de politie aangetroffen in de buurt van het T-shirt en daarom hebben ze hem opgepakt. Ze tillen daar zwaar aan."

Zijn moeder is ook afgereisd naar Denemarken. "Ik mag hem slechts een halfuur per week zien onder politiebegeleiding. Hij kwijnt daar weg en wordt mensonterend behandeld. Hij zit 23 uur per dag in zijn cel. Ik wilde hem een Nederlands boek geven zodat hij de tijd wat kan doden, maar zelfs dat wordt niet toegelaten. Ze zijn ontzettend streng."

De fan blijft zeker nog tot eind september in voorhechtenis. In eerste aanleg werd bepaald dat hij zo worden vrijgelaten, maar het parket is in beroep gegaan tegen die beslissing. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s