Bondscoach Estland: “België top vijf van de wereld en heeft dat ook getoond”

Bondscoach Estland: “België top vijf van de wereld en heeft dat ook getoond”

13-09-2023 18:35 Laatste update: 19:18
13

Thomas Häberli de bondscoach van Estland vond het erg zwaar tegen de Rode Duivels. Estland kwam op bezoek bij De Rode Duivels en verloor met 5-0. Volgens Häberli had het verschil nog groter kunnen zijn tussen de twee landen. Namens de Rode Duivels kwamen Jan Vertonghen, Leandro Trossard, Charles De Ketelaere en tweemaal Romelu Lukaku tot scoren. 

Häberli zag dat de Rode Duivels de hele wedstrijd flink wat maten te groot waren voor Estland. “We lopen hier tegen een 5-0 nederlaag aan en dat had ook meer kunnen zijn. We hebben negentig minuten lang afgezien”, bekent Häberli aan Het Nieuwsblad.

Häberli was lovend over de kwaliteiten van De Rode Duivels. Volgens de bondscoach was Estland kansloos. “Dat niveau van kwaliteit kunnen wij niet aan. We hebben er wel alles aan gedaan, met onder meer een meer verdedigende tactiek, maar het verschil was gewoon te groot. België staat in de top vijf van de wereld en heeft dat ook getoond”, besloot Häberli.

Na de overwinning gaan de Rode Duivels aan kop in Groep F. De Rode Duivels en Oostenrijk hebben allebei 13 punten na vijf gespeelde interlands. Estland staat op de laatste plaats met net als Azerbeidzjan slechts 1 punt.