Arnstad blinkt uit bij Noorse U21 en mag wedstrijdbal mee naar Anderlecht nemen

12-09-2023 21:00

De Noorse U21 heeft dinsdag uitgehaald tegen de leeftijdsgenoten van Letland. De jonge Noren haalden het met 7-0. Kristian Arnstad was met drie doelpunten de uitblinker van dienst.

De U21 van Noorwegen en de U21 van Letland namen het tegen elkaar op in de EK U21-kwalificaties. Na 12 minuten klom het thuisland op voorsprong. Arnstad trapte een vrije trap geweldig tegen de touwen.

Vlak voor het rustsignaal tekende Arnstad voor zijn tweede van de avond. Zijn hattrick volgde in het begin van de tweede helft. De middenvelder van Anderlecht benutte een strafschop. Na de drie goals van Arnstad pikten ook Oscar Bobb, Andreas Schjelderup, Tobias Fjeld Gulliksen en Joel Mvuka hun doelpuntje mee.

In groep A van de EK U21-kwalificaties telt Noorwegen na twee speeldagen nog altijd het maximum van de punten. Ook Ierland U21 is nog foutloos. Daarna volgt Italië U21 met vier op zes. Ook Letland U21 heeft vier punten, maar speelde wel al drie duels.