Tedesco stelt Doku gerust voor toekomst: Hij is niet per se beter als invaller

Tedesco stelt Doku gerust voor toekomst: "Hij is niet per se beter als invaller"

11-09-2023 23:44
2

Als Domenico Tedesco aan zijn basiselftal sleutelt na de matige pot bij Azerbeidzjan, lijkt Jérémy Doku één van de hoofdkandidaten om een bank op te schuiven. De vleugelflitser van Manchester City weet haast voortdurend gevaar te stichten. Dat kan van pas komen tegen de eveneens taaie Esten, beseft ook Tedesco zelf.

De bondscoach liet zich op zijn perspraatje uit over de rol van Doku, die tegen Azerbeidzjan (ietwat verrassend) vrede moest nemen met het statuut van wisselspeler. ""In Azerbeidzjan was het geen keuze tegen Doku. Het was een keuze vóór Johan Bakayoko en Yannick Carrasco", verduidelijkt Tedesco volgens Het Nieuwsblad zijn tactische aanpak van afgelopen zaterdag.

Doku hoeft in ieder geval niet te vrezen dat hem een rol à la Dries Mertens te wachten staat. Die werd bij de Rode Duivels jarenlang gebruikt als supersub. "Ik vind ook niet dat Doku per se beter is als invaller om een match te veranderen", klinkt het bij Tedesco. "Hij viel ook in op rechts, maar hij kan beide flanken aan." Bakayoko presteerde eerder bleek tegen de Azeri's, terwijl Carrasco na rust wegzakte. Mogelijk vervangt Doku één van beiden tegen Estland.

No Poll