Vandenbempt over Rode Duivels: “Je merkt het aan de lichaamstaal van bondscoach”

Vandenbempt over Rode Duivels: “Je merkt het aan de lichaamstaal van bondscoach”

11-09-2023 10:02
34

Peter Vandenbempt uit zich zeer kritisch na de 0-1 overwinning van de Rode Duivels op Azerbeidzjan. Vandenbempt gaat dieper in op de manier waarop De Rode Duivels de nipte overwinning boekten. Vandenbempt vond het zorgelijk dat doelman Koen Casteels een van de uitblinkers was.

Vandenbempt weet dat de winst tegen Azerbeidzjan het belangrijkste was, toch kon de overwinning op Azerbeidzjan hem niet bekoren. “Het was wel een teleurstellende prestatie tegen Azerbeidzjan. Tegen de nummer 121 van de wereld kan het niet de bedoeling zijn dat je doelman een van de beste spelers is”, deelt Vandenbempt via Sporza.

Vandenbempt vindt dat de teleurstelling ook duidelijk te zien was aan bondscoach Domenico Tedesco. "Ik zie geen progressie en je merkt ook aan de lichaamstaal van de bondscoach dat hij gedacht had dat zijn team nu al verder zou staan", vertelt Vandenbempt.

Vandenbempt sluit af door het gelukkige doelpunt van Yannick Carrasco als illustratief te beschouwen voor de match tegen Azerbeidzjan. “Als je tegen Azerbeidzjan 3 à 4 stevige kansen weggeeft, dan is het toch echt niet goed genoeg. Het doelpunt was ook illustratief voor de kwaliteit en het niveau van de Belgen”, besluit Vandenbempt.