Trainer geeft tragische inkijk in gebeurtenissen Marokko: Ben naar buiten gerend

Trainer geeft tragische inkijk in gebeurtenissen Marokko: "Ben naar buiten gerend"

10 september - 13:33

Marokko is in rouw vanwege een verwoestende aardbeving. Adil Ramzi, een gewezen jeugdtrainer bij PSV en tegenwoordig aan de bak bij Wydad AC in het getroffen land, maakte de vreselijke gebeurtenissen van dichtbij mee. Ramzi deelt een trieste inkijk in de ramp die het land in zijn greep houdt.

"Het moment dat ik ging slapen, voelde ik het bed heel hard bewegen en daarna het hele hotel", vertelt Ramzi in radioprogramma NOS Langs de Lijn van Radio 1. "Ik ben naar buiten gerend. Mensen zijn overleden, huizen zijn kapot. Het verdriet is zo groot. Dit gun je niemand. Dat raakt mij heel erg." Vrijdagnacht werd Marokko opgeschrikt door de afgrijselijke aardbeving die veel schade aanrichtte.

Ramzi besloot de voetbalactiviteiten bij zijn ploeg Wydad AC dan ook te stoppen na de aardbeving. "Iedereen was 's nachts naar buiten gegaan, één speler keerde pas om 11.00 uur 's ochtends terug naar huis, omdat hij bang was. Dan ga je niet trainen." Ramzi is blij met de steun die vanuit andere landen wordt gegeven aan Marokko. "Op dit soort momenten voel je weer de liefde tussen de mensen, ook van buiten Marokko."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s