Mata deed het verdienstelijk tegen Mbappé: Zo traag ben ik niet, hé

Mata deed het verdienstelijk tegen Mbappé: "Zo traag ben ik niet, hé"

10-09-2023 13:21
2

Op z'n 30e is Clinton Mata dan toch het avontuur in het buitenland aangegaan. Bij Olympique Lyon kreeg hij vlak voor de interlandperiode voor het eerst negentig minuten voor de kiezen. De tegenstand was wel niet van de poes: het Paris Saint-Germain van superster Kylian Mbappé. Ondanks de 1-4-nederlaag deed Mata het niet onaardig. 

De gewezen verdediger van Club Brugge was de rechtstreekse tegenstander van Mbappé. Geen plezieruitje, dat spreekt voor zich. Hoewel de Franse sensatie twee keer raak trof, viel Mata zelf weinig te verwijten. Integendeel, zijn prestatie zag er best goed uit. "Ik ben nog jong, zo traag ben ik niet, hè", lacht hij bij Het Laatste Nieuws. Uiteraard werd Mata nu en dan eens uitgeschakeld. "Als hij me niet had gedribbeld, dan zou ik bij de beste club ter wereld moeten spelen."

Al bij al is Mata dus tevreden over zijn eerste wedstrijden in de Franse competitie. Het is wel wennen, vindt hij. "De intensiteit van de Ligue 1, dat is toch wat. Mamma mia. Het gaat heel snel", klinkt het. PSG maakte een grote indruk op hem. "Vroeger had je de drie supersterren. Nu is het PSG met superster Mbappé en een collectief sterkere ploeg erachter."

Voor het overige voelde het duel met Mbappé niet zo bijzonder aan. "Nee, ik praat zelden met een tegenstander. Niet mijn stijl. En hij, il s’en fout. Hij speelt zijn match en gaat naar huis", besluit Mata. Het truitje van Mbappé heeft hij dan ook niet gevraagd.