Mexico knokt zich ondanks gemiste strafschop Gimenez terug tegen Australië

Mexico knokt zich ondanks gemiste strafschop Gimenez terug tegen Australië

10-09-2023 12:14
1

De vriendschappelijke interland tussen Mexico en Australië is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. De Mexicanen vochten zich terug na een 0-2 achterstand.

Mexico, dat samen met de Verenigde Staten en Canada het WK in 2026 zal organiseren, kwam na een kwartier spelen op achterstand. Leicester City-verdediger Harry Souttar kopte de bal uit een corner langs doelman Guillermo Ochoa. Vroeg in de tweede helft kreeg Santiago Gimenez de kans om zijn land op gelijke hoogte te brengen, toen Mexico een strafschop toebedeeld kreeg na een handsbal van Keanu Baccus. De spits van Feyenoord faalde echter vanaf elf meter en schoot de bal op de paal.

Acht minuten later verdubbelden de Socceroos hun voorsprong, toen ook zij een penalty kregen na een overtreding van Luis Romo op Riley McGree (ex-Club Brugge). Martin Boyle benutte de buitenkans: 0-2. Weer vijf minuten later werd er nog een strafschop gegeven, ditmaal aan Mexico. Raúl Jiménez, in het veld gekomen voor Gimenez, wist in tegenstelling tot zijn teamgenoot wel te scoren en tekende zodoende voor de aansluitingstreffer. Debutant Cesar Huerta, die na een uur spelen het veld in kwam, redde zijn ploeg door gelijk te maken. De buitenspeler van Pumas UNAM schoot raak met een volley.