Trossard ziet Rode Duivels afzien tegen Azerbeidzjan: Dinsdag moet het beter

Trossard ziet Rode Duivels afzien tegen Azerbeidzjan: "Dinsdag moet het beter"

09-09-2023 18:01 Laatste update: 18:15
2

Het was stevig zwoegen voor onze Rode Duivels, die met een gevleide 0-1 het haalden van Azerbeidzjan. Geen al te beste partij van onze nationale ploeg, zag ook Leandro Trossard.

De voormalige speler van KRC Genk beseft dat de Rode Duivels zich niet konden tonen tegen Azerbeidzjan. "Het was geen gemakkelijke wedstrijd", geeft Trossard aan bij VTM. "Ik denk wel dat we kansen genoeg hebben gehad om het sneller te beslissen, maar de bal ging er niet in", gaat hij verder.

Het bleef 0-1, wat de thuisploeg ook moed gaf om voor die gelijkmaker te gaan. "Dan weet je dat het heel zwaar wordt op het einde. Het veld? We hebben gewonnen en daar is alles mee gezegd. Het veld was dramatisch, maar de drie punten zijn binnen. Dinsdag moeten we beter doen en onze kansen afmaken. Dan win je zo matchen met 3-0 of 4-0", besluit hij.

Trossard kreeg van Domenico Tedesco een centrale rol, maar had het daar niet makkelijk. Marc Degryse vindt het dan ook geen geslaagd experiment van de bondscoach. "Trossard speelt daar niet op zijn beste positie. Het is een speler die zich toch beter voelt op de flank, waar hij een actie kan maken", aldus Degryse.