Doku over de Ballon d’Or: “Niet te hoog gegrepen als ik mijn kwaliteiten zie”

Doku over de Ballon d’Or: “Niet te hoog gegrepen als ik mijn kwaliteiten zie”

09-09-2023 12:28
22

Jeremy Doku ondernam deze zomer een grote stap. De winger trok van Rennes en de Ligue 1, naar Manchester City en de Premier League. De Rode Duivel gaat in gesprek met Het Laatste Nieuws

Dat Doku grote ambities heeft, blijkt misschien wel uit de stap die hij nam. Hij kijkt op naar Ronaldinho en Lionel Messi, maar heeft ondertussen toch zijn eigen speelstijl ontwikkeld. De ambities lijken echter wel dezelfde te zijn.

Of hij zijn lat hoog legt? “Héél hoog”, antwoordt Doku resoluut. De Rode Duivel deelt ondertussen de kleedkamer met spelers die ook torenhoge ambities hebben. Doku hoopt zich dan ook te tonen in een groep van absolute wereldsterren. “Zodra ik mijn contract bij City getekend had, wilde ik me tonen op training”, klinkt het bij de Rode Duivel. 

“Me bewijzen. Spélen. Ik ga écht, écht, écht niet achterover beginnen leunen omdat ik nu bij City zit. Integendeel. Ik leg mijn lat trouwens bewust zó hoog omdat ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en waartoe ik in staat ben”, aldus Doku. 

Er werd de vleugelspeler uiteindelijk nog gevraagd waar die ambities dan precies liggen. Een Ballon d'Or? “Ik hou sommige doelen liever voor mezelf, maar die ambities zijn niet té hoog gegrepen als ik naar mijn kwaliteiten kijk.”