Routinier Blind moet weer wennen: 'Aan het eind zat ik er wel doorheen'

Routinier Blind moet weer wennen: 'Aan het eind zat ik er wel doorheen'

8 september om 07:33

Daley Blind is blij met zijn basisplek en de drie punten die Oranje heeft gepakt tegen Griekenland. De verdediger mocht na zijn goede duels bij Girona starten als linker wingback, terwijl hij in Spanje als centrumverdediger speelt. Dat merkte Blind aan het eind van de wedstrijd ook wel aan zijn benzinetank. Blind werd een tijd genoemd bij Royal Antwerp FC.

"Ik ben blij dat ik de kans van de trainer heb gekregen", vertelde Blind tegen de NOS over zijn basisplek tegen de Grieken. "Bij club speel ik als centrumverdediger, dan hoef je wel minder meters te maken. Aan het einde van de wedstrijd zat ik er ook wel doorheen, maar het was een lekkere pot en ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen." Blind staat op dit moment tweede met zijn club Girona in de Spaanse competitie.

Ook Blind kreeg aan het begin van de interlandperiode te horen dat Oranje een nieuw systeem zou spelen. "De trainer deelde het mee. We hebben er eerder resultaten mee behaald, al zaten er ook mindere wedstrijden tussen, en ik denk dat we vandaag een goede uitvoering hebben laten zien. Ik denk dat systemen en duidelijkheid wel een verschil kunnen maken in wedstrijden en ik denk dat dat vandaag ook een rol heeft gespeeld."