Frankrijk kent weinig moeite met Ierland en helpt ook Oranje een handje

Frankrijk kent weinig moeite met Ierland en helpt ook Oranje een handje

07-09-2023 23:14

Frankrijk heeft Oranje een dienst bewezen in hun EK-kwalificatieduel donderdag. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps won met 2-0 van Ierland, waardoor Nederland door de overwinning op Griekenland nu tweede staat in de poule.

De Fransen speelden in eigen huis en begonnen vanaf het begin met de druk tegen de Ieren. Op volle oorlogssterkte met onder andere Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann was het krachtsverschil al snel duidelijk. Aurélien Tchouaméni drukte al vroeg zijn stempel met een ware kanonskogel. Vanaf om en nabij de twintig meter knalde de middenvelder van Real Madrid de 1-0 binnen.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Frankrijk had de wedstrijd onder controle en kon de score ook al snel uitbreiden. In een zee van Ierse verdedigers was Marcus Thuram toch de scherpste en maakte hij de 2-0. Voor de aanvaller van Internazionale is het zijn eerste goal in het shirt van de Fransen. Uiteindelijk bleef het 2-0 en bewees Frankrijk dus Oranje een dienst. Door de zege op Griekenland staat de ploeg van bondscoach Ronald Koeman nu met zes punten tweede, samen met de Grieken.