Balde houdt niet van Taylor Swift en krijgt de rekening gepresenteerd

Balde houdt niet van Taylor Swift en krijgt de rekening gepresenteerd

07-09-2023 13:44
8

Taylor Swift speelt onbedoeld een grote rol in de strijd om de Golden Boy Award. Fans van de Amerikaanse zangeres stemmen massaal op Jude Bellingham, die in een strijd is verwikkeld met Alejandro Balde.

Een ogenschijnlijk onschuldige uitspraak van Balde heeft de verkiezing op zijn kop gezet. In een Q&A kreeg de FC Barcelona-verdediger de vraag of hij fan is van Taylor Swift. "Nee, ik hou niet van haar muziek", was het antwoord. Dat viel verkeerd bij de achterban van de Amerikaanse: aan een oproep om Bellingham te steunen in de strijd om de Golden Boy Award wordt massaal gehoor gegeven.

In razendtempo verspeelde Balde zijn voorsprong aan Bellingham, die nu riant aan kop gaat in de verkiezing van de Italiaanse sportkrant Tuttosport. De Real Madrid-smaakmaker kreeg al meer dan een half miljoen stemmen, goed voor bijna vijftig procent. Balde volgt nu op gepaste afstand met ruim 280.000 stemmen. Bellingham heeft daardoor goede papieren om in de voetsporen te treden van onder meer Kylian Mbappé (2017), Matthijs de Ligt (2018), João Felix (2019), Erling Haaland (2020), Pedri (2021) en Gavi (2022).

Overigens zijn ook spelers als Xavi Simons, Devyne Rensch, Jorrel Hato, Bjorn Meijer, Emanuel Emegha, Johan Bakayoko, Ricardo Pepi, Kacper Kozłowski en Milos Kerkez genomineerd. Ajax-verdediger Hato staat momenteel derde met 8,7 procent van de stemmen.