Getafe presenteert omstreden aanwinst: 'Het gaat de goede kant op'

Getafe presenteert omstreden aanwinst: 'Het gaat de goede kant op'

06-09-2023 07:17

Mason Greenwood is dinsdag officieel gepresenteerd bij Getafe. De veelbesproken aanvaller wordt gehuurd van Manchester United. In januari 2022 werd de aanvaller nog gearresteerd en aangeklaagd wegens huiselijk geweld én poging tot verkrachting. Een maand later werden die aanklachten ingetrokken.

Nog altijd heeft de rechter geen uitspraak gedaan. Manchester United deed eerder intern onderzoek, maar kwam tot de conclusie dat het beter zou zijn om Greenwood te verhuren aan het Spaanse Getafe. 

"Ik ben erg blij dat ik hier ben en ben inmiddels alweer vier of vijf maanden aan het trainen. Het gaat de goede kant op, ik voel me goed", aldus de Engels international op de clubsite van zijn nieuwe werkgever. De afgelopen maanden trainde Greenwood individueel. Het is nog niet bekend wanneer hij in actie zal komen voor Getafe. De club uit la Liga speelt op 17 september het thuisduel met Osasuna. 

Rubén Reyes, technisch directeur van Getafe, sprak tijdens zijn presentatie over de veelbesproken aanvaller. "Degene die zich moest buigen over de kwestie, heeft dat gedaan: de rechter. Hij is de hoogste autoriteit. Wat we hebben gedaan is dat we een speler hebben vastgelegd, die we mochten vastleggen."