Met KV Mechelen stappen voorwaarts aan het zetten, Elias is volgende puzzelstuk

"Met KV Mechelen stappen voorwaarts aan het zetten, Elias is volgende puzzelstuk"

05-09-2023 23:45

Elias Cobbaut is teruggevlogen op het oude nest. Bij KV Mechelen wil de linksachter weer de linksachter van weleer worden. Sportief directeur Tim Matthys ziet dat alvast volledig zitten.

Op de website van KV Mechelen houdt Matthys veel "dankbaarheid" over aan de onderhandelingen met Cobbaut. "Na het vertrek van Dimi (Lavalée, nvdr.) en Alec (Van Hoorenbeeck, nvdr.) hadden we zeker nog nood aan een extra verdediger. Toen er enkele weken geleden een sprankeltje hoop kwam dat Elias misschien een optie kon zijn, heb ik hem meteen helemaal bovenaan onze lijst gezet en heb niet meer losgelaten", doet hij het verhaal van de transfer.

Met Cobbaut hoopt KV zich zonder zorgen te handhaven in de middenmoot en - wie weet - zelfs meestrijden om de bovenste plaatsen. "We zijn met de club mooie stappen voorwaarts aan het zetten en Elias is het volgende puzzelstukje in die plannen", omschrijft Matthys de ambities. De sportief directeur onthult verder dat zijn bestuur de nodige financiële inspanningen heeft moeten doen om Cobbaut aan te trekken.

Vijf jaar geleden trok de eenmalige Rode Duivel de deur achter zich dicht Achter De Kazerne. Na enkele jaren bij eerst RSC Anderlecht en vervolgens Parma is hij nu teruggekeerd bij zijn eerste liefde.