OFFICIEEL: Eerste ontslag in La Liga is een feit: Villarreal zet Setién op straat

OFFICIEEL: Eerste ontslag in La Liga is een feit: Villarreal zet Setién op straat

5 september - 18:46

Villareal CF heeft trainer Quique Setién ontslagen, zo meldt de club via de eigen kanalen. Aanleiding tot het ontslag is de teleurstellende seizoenstart van El Submarino Amarillo.

Setién, die eerder onder meer kortstondig aan het roer stond bij FC Barcelona, werd bij Villarreal op 25 oktober 2022 aangesteld, nadat Unai Emery vertrok. Na een moeizaam begin wist de trainer het tij te keren en streed Villarreal mee om een plek bij de bovenste vier, al eindigde het uiteindelijk als vijfde. Toch zou de selectie moeite hebben gehad met de speelstijl en zou de twijfel intern nooit volledig verdwenen zijn.

Bij aanvang van het huidige seizoen vertrokken er met Nicolas Jackson, Samu Chukwueze en Pau Torres drie steunpilaren bij Villarreal. In de eerste vier competitiewedstrijden van La Liga behaalde de Setién met zijn ploeg drie punten. Alleen van Mallorca werd gewonnen, met een nipte 0-1 zege. Verder werd er verloren van Real Betis (1-2), FC Barcelona (3-4) en Cádiz (3-1). Gedurende de interlandperiode zullen de Spanjaarden op zoek gaan naar een nieuwe hoofdtrainer.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s