Siquet (Cercle): Er liggen kansen voor me binnen de kern van de Rode Duivels”

Siquet (Cercle): "Er liggen kansen voor me binnen de kern van de Rode Duivels”

05-09-2023 16:18 Laatste update: 15:30
3

Hugo Siquet is de nieuwste aanwinst voor de selectie van de Rode Duivels in september. De ambitieuze debutant is voor het eerst opgeroepen door coach Domenico Tedesco. We lezen zijn reactie in Het Nieuwsblad

"Ik werd een uur voor de persconferentie opgeroepen door de coach”, getuigt de rechtsback. “Hij zei dat hij me wilde testen als vervanger van Alexis Saelemaekers. Hij zei dat ik moest genieten, plezier maken en laten zien waartoe ik in staat ben. Ik weet niet of ik speeltijd krijg, maar ik ben erg blij en trots om hier te zijn”, aldus Siquet.

“Het is een beloning voor mijn harde werk maar ook voor mijn keuzes”, gaf Siquet aan. De rechtsback keerde deze zomer terug naar Cercle Brugge om meer speeltijd te krijgen. “Het is dan een combinatie van mijn prestaties bij Cercle en op het UEFA Europees Kampioenschap Onder-21 dat me hier heeft gebracht. Ik weet dat er kansen voor me liggen binnen deze kern en ik probeer mezelf te laten zien”, gaat Siquet verder. 

"Een jaar geleden zou ik niet in selectie geloofd hebben. Ik had het geluk om de Cercle te vinden. Als ik terugkijk op die keuze, denk ik dat het de beste was”, geeft de Rode Duivel aan. “Als ik hard werkte, zou het op een dag gebeuren. Bij deze ploeg komen was een doel. Ik wist dan ook dat ik niet ver van de selectie verwijderd was.”