Van Crombrugge blikt terug op Anderlecht-vertrek: Geen enkel contact met bestuur

Van Crombrugge blikt terug op Anderlecht-vertrek: "Geen enkel contact met bestuur"

04-09-2023 16:30
10

Hendrik Van Crombrugge nam deze zomer afscheid van RSC Anderlecht en ging aan de slag bij KRC Genk. Vooral de manier waarop hij moest vertrekken bij paars-wit, zat hem toch wat dwars.

Van Crombrugge was lange tijd basispion én belangrijk voor Anderlecht, maar werd in de winter plots aan de kant geschoven. "Dat voelde zeer ondankbaar, zegt Van Crombrugge daarover in Het Laatste Nieuws. "Ik ben de eerste om toe te geven dat het de laatste twee maanden onder Mazzu minder was, maar weinig mensen weten dan dat ik heel die tijd met een ontwrichte pink gespeeld heb."

"Dan doet het pijn om gewoon aan de kant te worden geschoven, zeker met die argumenten dat ik te duur of niet goed genoeg meer was. Het voetbal is een wereld waarin je op één dag van held naar antiheld kunt gaan", aldus Van Crombrugge nog.

En ook tijdens de zomerstop was er vanuit het kamp van Anderlecht geen toenadering meer met de doelman. "Tijdens die lange vakantie heb ik géén enkel contact gehad met het bestuur van Anderlecht. Even samenzitten met de kapitein en praten over de toekomst was toch het minste wat ze konden doen? Zij zagen dat blijkbaar anders. Toen Genk concreet werd, heb ik niet getwijfeld", besluit hij.