PSV over mislopen Vranckx: Uiteindelijk wilde VFL Wolfsburg hem toch niet kwijt

PSV over mislopen Vranckx: "Uiteindelijk wilde VFL Wolfsburg hem toch niet kwijt"

03-09-2023 13:19

Earnest Stewart, de technisch directeur van PSV, heeft een boekje opengedaan over het mislopen van Aster Vranckx en de terugkeer van Hirving Lozano naar PSV. De Mexicaanse vleugelaanvaller nam zelf het initiatief voor een transfer. 

Aster Vranckx stond al langere tijd op het verlanglijstje van PSV. Stewart geeft aan dat de middenvelder van VfL Wolfsburg echter niet meer mocht vertrekken. "We hebben een aantal gesprekken gevoerd over zijn situatie en uiteindelijk wilde zijn club hem toch niet kwijt. Op een gegeven moment hebben we de beslissing genomen om een andere inschatting te maken en de verdediging prioriteit te geven. Dit is dus aan het einde van de transferperiode ook niet meer aan de orde geweest", citeert het Eindhovens Dagblad Stewart. 

PSV maakte op Deadline Day de transfer van Lozano bekend. De aanvaller keerde zodoende na vier jaar terug op het oude nest in Eindhoven. "Zijn komst hebben we mede mogelijk kunnen maken omdat we in de Champions League spelen en we zien hem als een echte buitenkans. Hirving heeft op een gegeven moment zelf naar Marcel Brands gebeld en aangegeven dat hij heel graag terug wilde komen. Zo zie je dat voetbal ook vaak draait om relaties en netwerken", aldus Stewart. 

Stewart toverde uiteindelijk nog wel Armell Bella-Kotchap uit de hoge hoed. Hij wordt gehuurd van Southampton. Daarmee haalde PSV op de valreep nog zijn gewenste verdediger binnen, al leek zijn komst aanvankelijk niet realistisch. "Eerder deze zomer was hij onhaalbaar. Volstrekt onhaalbaar. Ik had toen al wel het idee dat hij naar ons wilde komen en daarom hebben we op de laatste transferdag doorgedrukt, hoewel ik wel toegeef dat we daarvoor met heel wat opties bezig zijn geweest."