UPDATE: ‘Djenepo tekent voor drie jaar bij Standard, transfersom bekend’

UPDATE: ‘Djenepo tekent voor drie jaar bij Standard, transfersom bekend’

02-09-2023 23:05 Laatste update: 05-09-2023 08:30
31

De grote versterkingen bleven voorlopig uit bij Standard, dat een bijzonder moeilijk seizoensbegin kent. Het kan alle versterking goed gebruiken. Isaac Hayden is al op komst, maar ook Southampton-pion Moussa Djenepo moet een aanwinst gaan worden.

Bij La Dernière Heure weet men namelijk dat Standard hoopt op de komst van Djenepo, die momenteel uitkomt voor Southampton. Met die club degradeerde hij vorig seizoen naar The Championship, waar hij weinig zin in heeft. Hij hoopt dan ook op een vertrek.

Daar hoopt Standard nu van te kunnen profiteren. Naar verluidt gaat hem niet om een uitleenbeurt, maar om een definitieve transfer. Een officieel bod was er nog niet, al zal dat wel snel volgen. Voor Djenepo zou het een terugkeer naar Standard kunnen betekenen.

De 25-jarige Malinees werd in 2017 door Standard naar België gehaald en brak helemaal door bij de Rouches. Hij speelde zich in de kijker van flink wat clubs en trok in 2019 uiteindelijk naar Southampton. Daar speelde hij in totaal 91 partijen voor, waarin hij goed was voor vijf doelpunten en vijf assists.

Update: Volgens La Dernière Heure heeft Standard Luik op clubniveau een akkoord gevonden met Southampton over de komst van Djenepo. Er ligt een contract voor drie jaar klaar en er wordt gesproken over een bedrag van 3,5 miljoen euro.

Update 2: Standard heeft Djenepo binnen. De aanvaller gaat naar vier jaar in Engeland gevoetbald te hebben, bij Southampton, terug naar Sclessin. Djenepo tekent voor drie jaar bij Standard en met de overgang is een transferbedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid. Dat meldt Het Belang van Limburg.