Van Crombrugge (Genk) over Anderlecht: “Misschien cijferde ik me teveel weg”

Van Crombrugge (Genk) over Anderlecht: “Misschien cijferde ik me teveel weg”

02-09-2023 14:59
4

Van Crombrugge verliet deze zomer RSC Anderlecht en trok richting KRC Genk. De doelman moet voor concurrentie zorgen voor Maarten Vandevoordt en tracht ook zijn ervaring in de kleedkamer te delen. De lessen die hij leerde bij Anderlecht neemt hij met zich mee. 

De doelman van KRC Genk gaat in gesprek met Het Belang van Limburg. De tweede keeper van Genk tracht ondanks de pikorde toch van belang te zijn voor de ploeg. “Uiteraard,probeer ik in de kleedkamer mijn steentje bij te dragen”, klinkt het bij Van Crombrugge. “Ik houd me verder ook niet bezig met de randzaken. Dat deed ik bij Anderlecht de voorbije vier seizoenen wel en dat was bij momenten heel vermoeiend. Ik trok me alles aan”, adlus de doelman. 

Wanneer de doelman zijn tijd bij RSC Anderlecht moet samenvatten dan geeft hij toe vooral veel bijgeleerd te hebben. “Naast die ene keer dat we dicht bij een trofee waren met de beker en Europese campagne, hebben we weinig mooie momenten gekend”, aldus de doelman in Het Belang van Limburg. 

“Ik ben altijd zeer loyaal geweest naar de spelers en de trainersstaf. Ook toen ik bijvoorbeeld depanneerde als keeperstrainer. Ik had kunnen zeggen: 'los het op, het is jullie probleem.' Maar dan zouden de andere doelmannen daar de dupe van zijn geweest. Misschien heb ik mezelf te veel weggecijferd voor de club.”