Italiaanse pers over Lukaku: ‘Mocht hij linkervoet kunnen gebruiken, scoorde hij'

Italiaanse pers over Lukaku: ‘Mocht hij linkervoet kunnen gebruiken, scoorde hij'

02-09-2023 14:18
3

Romelu Lukaku heeft uiteindelijk dan toch een nieuwe thuis gevonden. De spits van de Rode Duivels maakte vrijdag zijn debuut voor AS Roma. Onder de vleugels van José Mourinho tracht Lukaku zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Roma mag dan een pijnlijke 2-1 nederlaag hebben geleden tegen Milan, maar één positief punt in de Italiaanse hoofdstad was het debuut van Lukaku, zo benadrukt de Italiaanse pers. Roma ging in het Stadio Olimpico onderuit tegen de ploeg van Stefano Pioli na doelpunten van Olivier Giroud en Rafael Leao, de eerste een penalty en de tweede een indrukwekkende volley. Leonardo Spinazzola maakte een late ‘troostgoal’, maar dat veranderde weinig aan de stemming onder de supporters.

Lukaku kreeg vrijdagavond een welkom in Rome en maakte zijn debuut in de 70e minuut, als vervanger van Stephan El Shaarawy. Hoewel hij geen directe impact had, zijn de eerste tekenen nog steeds positief voor de ploeg van Jose Mourinho. Dat meent de Italiaanse pers

La Gazzetta dello Sport volgde nadrukkelijk het debuut van de Belgische aanvaller en onderstreepte de impact die hij zou kunnen hebben op de Roma-selectie door te zeggen: "Goed nieuws. Hij zal nog niet aan de top staan, maar met hem krijgt de aanval meteen een ander gewicht. En als hij wist hoe hij zijn rechtervoet net zo goed kon gebruiken als zijn linkervoet, zou hij ook hebben gescoord." De krant gaf hem een zes op tien. Corriere dello Sport was het eens met Lukaku's onmiddellijke impact en wees op het gebrek aan een sterke sfeer in het Stadio Olimpico, door te schrijven: "Hij gaf het team een schok en het Olimpico was zo stil." De krant gaf Lukaku een 6,5 op tien.