OFFICIEEL: PSV neemt afscheid van El Ghazi, contract werd ontbonden

OFFICIEEL: PSV neemt afscheid van El Ghazi, contract werd ontbonden

01-09-2023 23:53
3

De wegen van PSV en Anwar El Ghazi gescheiden. In onderling overleg is besloten het doorlopende contract van de buitenspeler te ontbinden, zo maken de Eindhovenaren via de officiële kanalen bekend. 

'Beide partijen hebben vandaag besloten om met wederzijdse goedkeuring het contract te ontbinden', schrijft PSV op de clubkanalen. El Ghazi lag nog tot de zomer van 2025 vast in Eindhoven, maar aan zijn tijdperk bij PSV komt dus voortijdig een einde. Het perspectief van El Ghazi was te klein voor een langere samenwerking. Helemaal door de komst van Hirving Lozano en het blijven van Johan Bakayoko nam zijn kans op speeltijd af.

De 28-jarige El Ghazi speelde uiteindelijk één seizoen voor PSV. Hij kwam over van Aston Villa, dat 2,5 miljoen euro incasseerde. El Ghazi speelde 33 officiële wedstrijden voor PSV, waarin hij negen keer scoorde en tweemaal aangever was. In Eindhoven won hij de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal

Het is nog niet duidelijk waar El Ghazi zijn loopbaan voortzet. Door zijn transfervrije status kan hij ook na 1 september nog ergens aan de bak.