'PSG trekt op valreep de portemonnee: Parijzenaren betalen 90 miljoen voor spits'

'PSG trekt op valreep de portemonnee: Parijzenaren betalen 90 miljoen voor spits'

1 september - 13:31 Laatste update: 13:33
5

Paris Saint-Germain en Eintracht Frankfurt zijn akkoord over de transfer van Randal Kolo Muani. Dat meldt L’Équipe. De spits vertrekt voor een bedrag van 75 miljoen euro plus vijftien miljoen aan bonussen richting de Franse hoofdstad.

Er moeten nog een aantal formaliteiten worden geregeld, maar PSG is overtuigd dat de deal vrijdagmiddag nog rond kan komen. Frankfurt hield eerder vast aan een vaste transfersom van honderd miljoen euro, maar de club lijkt dus toch akkoord te nemen met minder. PSG wilde eerst Hugo Ekitike betrekken in de deal. De Franse spits staat in de belangstelling van Frankfurt, maar de Duitsers wilden alleen een geldbedrag zien.

Kolo Muani gaf zelf al meerdere keren duidelijk aan dat hij de overstap naar PSG graag zou willen maken. Zo gaf hij een interview bij Sky Sport Deutschland over de situatie en besloot hij de training en wedstrijd van donderdag over te slaan. Frankfurt ziet mede daarom geen andere mogelijkheid dan overgaan tot verkoop. Kolo Muani is bij veel fans bekend door de enorme kans die hij miste in de verlenging van de afgelopen WK-finale. 

Wel is er nog één groot obstakel voor de transfer definitief wordt: Frankfurt wil koste wat kost nog een vervanger vinden. De kans is dus aanwezig dat dit Ekitike van PSG wordt, maar de Duitsers bekijken ook andere opties. Frankfurt gaat in ieder geval een flinke winst pakken op Kolo Muani, aangezien de Fransman vorig jaar gratis over werd genomen van Nantes.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s