'Here we go' van Romano: Klaassen verlaat Ajax op Deadline Day en trekt naar Inter

'Here we go' van Romano: Klaassen verlaat Ajax op Deadline Day en trekt naar Inter

01-09-2023 12:55

Davy Klaassen gaat Ajax definitief verruilen voor Internazionale. De middenvelder is, enkele uren na de nederlaag van de Amsterdammers tegen Ludogorets, al in Milaan om zijn medische keuring af te ronden. Klaassen maakt de overstap transfervrij.

Donderdagavond werd Klaassen voor het eerst gelinkt aan Inter. De transfer is daarna in een stroomversnelling gekomen. In Italië zal de Oranje-international voor één jaar gaan tekenen, met de optie voor nog een jaar. In principe betaalt Inter niks om de Ajax-verbintenis van Klaassen af te kopen. De hoofdstedelingen kunnen alleen wat bonussen gaan verdienen aan de deal.

Inmiddels vliegt Klaassen naar Italië toe, maar enkele uren eerder stond hij nog op het veld van de Johan Cruijff Arena. Na de nederlaag tegen Ludogorets hield de routinier alles nog open, maar zei hij dat er 'nog niet echt iets concreets' speelde rondom hem. In de tussentijd meldde Inter zich echter voor Klaassen. De club ziet in hem een welkome versterking.

Het was al eerder duidelijk dat Ajax bereid is om Klaassen een transfer te gunnen en dus mee te werken aan een exit. Het opleidingsproduct van de Amsterdammers is geen basisspeler onder Maurice Steijn en is wel een van de grootverdieners. Eerder werd Klaassen nog gelinkt aan Olympique Lyon.

Er komt dus definitief een einde aan de tweede termijn van 'Mister 1-0' in Amsterdam, als alles op tijd rondkomt. In 2020 haalde Ajax hem voor bijna twaalf miljoen euro terug, nadat Klaassen drie jaar in het buitenland actief was. Na zijn terugkeer begon Klaassen als onbetwiste basisspeler, maar kwam hij steeds minder aan spelen toe.