Tuchel bevestigt Bayern-exit Gravenberch: 'Dát was zijn grote probleem hier'

Tuchel bevestigt Bayern-exit Gravenberch: 'Dát was zijn grote probleem hier'

01-09-2023 13:03
1

Thomas Tuchel heeft het aanstaande vertrek van Ryan Gravenberch bij Bayern München bevestigd. De elfvoudig Oranje-international gaat op Deadline Day naar Liverpool.

Gravenberch speelde sinds zijn overstap van Ajax naar Bayern een bijrol in München, ook na de trainerswissel Julian Nagelsmann-Tuchel. "Ik zie hem als een box-to-box-middenvelder, een aanvallend ingestelde speler", verklaart de Duitse trainer zijn keuze om de Nederlander keer op keer te passeren.

"We spelen in ons 4-2-3-1-systeem niet echt met een nummer 8, dat is zijn grote probleem. En we hebben zoveel opties, met meerdere ervaren spelers..."

Tuchel had Gravenberch graag behouden. "Ryan is een heel aardige, hardwerkende, toegewijde voetballer. Maar hij was niet blij met zijn situatie. Bij Liverpool ziet hij een kans om voor zijn plek te vechten als nummer 8 in een 4-3-3-systeem. Het was al langer duidelijk dat hij weg wilde. Het is nog geen done deal, maar de uitkomst is duidelijk."

Gravenberch tekent vrijdagmiddag of - avond een vijfjarig contract bij Liverpool, dat 40 miljoen euro overmaakt naar Bayern München. Dat bedrag kan de komende jaren oplopen tot 45 miljoen.