'Klaassen kan Ajax op Deadline Day verlaten voor avontuur in Italië

'Klaassen kan Ajax op Deadline Day verlaten voor avontuur in Italië

31-08-2023 23:40
3

Internazionale denkt in de zoektocht naar een goedkope, ervaren en multifunctionele versterking voor het middenveld aan Davy Klaassen. Dat meldt La Gazzetta dello Sport donderdagavond.

Klaassen staat volgens de roze sportkrant 'op een shortlist met spelers' die Inter ziet als een welkome last minute-versterking. Het is geen geheim dat Ajax wil meedenken als de dertigjarige middenvelder er wat voor voelt om Amsterdam te verlaten voor een geïnteresseerde club.

In een eerder stadium werd Olympique Lyon in verband gebracht met Klaassen, maar die interesse is afgekoeld. Mogelijk ligt zijn toekomst in Italië. De Hilversummer speelde al in Engeland en Duitsland voor respectievelijk Everton en Werder Bremen.

Klaassen staat er goed in Milaan vanwege de verschillende rollen die hij kan invullen op het middenveld. Ook schijnt Inter alleen zijn salaris - naar verluidt drie miljoen euro per seizoen - over te hoeven nemen. In Italië sluit de transfermarkt ook vrijdagavond.

Na de wedstrijd tegen Ludogorets hield Klaassen, die na rust inviel, de deur voor een vertrek op een kier. "Ik heb geen idee wat er nog gaat gebeuren. Er speelt niet echt wat, maar je weet nooit wat er op je pad komt. Ik sluit niet alles bij voorbaat uit. Als er iets komt, maak ik een keuze op gevoel."