Een Belgische Full House, ook Genk kwalificeert zich voor de Conference League

31-08-2023 23:09 Laatste update: 23:15
111

KRC Genk gaat dan toch Europa in. Het had verlengingen en strafschoppen nodig tegen Adana Demirspor, maar wist de klus nu wel te klaren. De Limburgers mogen zich opmaken voor de groepsfase van de Conference League.

KRC Genk won dan wel in de heenwedstrijd, maar moest in Turkije nog oppassen voor Adana Demirspor. De Turken waren ook bijzonder gevaarlijk en konden na zeventien minuten voetballen zelfs voor het eerst vieren. Ndiaye wist te scoren, al werd die treffer – gelukkig voor Genk – afgekeurd vanwege buitenspel.

Een stevige waarschuwing voor Genk, dat goed wegkwam en zich ook enigszins wist te herpakken tegen de thuisploeg. Demirspor kreeg nog enkele kansjes, maar die kregen Genk ook. De beste mogelijkheden waren echter voor de thuisploeg, dat ook te maken kreeg met een sterk keepende Maarten Vandevoordt.

Er was ook even commotie over de doelman van Genk, die in aanraking kwam met een Demirspor-speler en verzorgd moest worden. Hij kon echter verder blijven voetballen, maar wist net voor rust een tegendoelpunt niet te voorkomen en zag Demirspor de 1-0 scoren.

Het was nog stevig bikkelen voor Genk, dat uiteindelijk toch wat meeval leek te krijgen. Na een tik op Oyen wees de scheidsrechter naar de stip. Een penalty kwam er echter niet na een VAR-ingreep.

Echt veel voetbal kwam er daarop niet meer. Demirspor zorgde voor stevig voetbal, Genk kreeg amper grote kansen en stevende af op verlengingen. In het absolute slot vielen die kansen er echter wél nog. Oyen en Arokodare lieten de 1-1 liggen, verlengingen waren het resultaat.

In die ontzettend spannende tweede helft toonden Heynen en Bonsu Baah zich, maar was de grootste kans voor Demirspor. De 2-0 leek in de maak, Munoz wist een doelpunt te voorkomen. Geen doelpunten in de verlengingen. Strafschoppen dus.

Daar slaagde Genk er - in tegenstelling zoals tegen Servette - deze keer wel in om dat tot een goed einde te brengen. Het kwalificeerde zich daarmee voor de Conference League.