'Mikautadze traint woensdag al mee: ex-Seraing-speler niet enige debutant'

'Mikautadze traint woensdag al mee: ex-Seraing-speler niet enige debutant'

30-08-2023 07:27
1

Al het papierwerk tussen FC Metz en Ajax is geregeld: Georges Mikautadze (ex-Seraing) wordt woensdagochtend gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Ajax. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De ochtendkrant komt met nog meer goed nieuws, want ook Chuba Akpom heeft zijn werkvergunning binnen.

Voor beide spelers komt het duel met Ludogorets in de Johan Cruijff Arena nog te vroeg. Donderdag zullen Mikautadze en Akpom nog op de tribune plaatsnemen, maar zondag tegen Fortuna Sittard kan het duo wel hun debuut maken. De Georgiër wordt woensdag gepresenteerd als nieuwste Ajax-speler. Hij komt voor zestien miljoen euro over van het Franse FC Metz. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen tot negentien miljoen.

Beide heren worden woensdagochtend ook al op het trainingsveld verwacht in Amsterdam. Na het afronden van de transfer van Mikautadze is er voor Sven Mislintat nog één missie: het halen van een rechtsbuiten. Diepgang is voor die positie een belangrijke vereiste, maar concrete namen zijn nog niet naar buiten gekomen. Ook aanwinst Josip Sutalo wacht nog op zijn debuut voor Ajax. Wanneer hij zijn eerste minuten kan gaan maken is onbekend.