Uitleg Ref Department over spectaculaire Koffi oogst kritiek: 'Stop er toch mee'

Uitleg Ref Department over "spectaculaire Koffi" oogst kritiek: 'Stop er toch mee'

28-08-2023 22:30
34

De bijzonder felle dubbele tackle van Hervé Koffi blijft de gemoederen beroeren. De doelman van Sporting Charleroi kreeg zelfs geen overtreding tegen van Lothar D'Hondt, hoewel hij tot twee maal toe bijzonder intensief vooruit tackelde tegen RSC Anderlecht. Het Referee Department sprak intussen haar steun uit voor de scheidsrechter (en de VAR), tot afgrijzen van vele volgers op Twitter.

Eleven Sports plaatste naar gewoonte op maandag een filmpje met een vertegenwoordiger van het Referee Department online. Ditmaal kreeg scheidsrechterbaas Bertrand Layec de eer om te antwoorden op enkele prangende vragen. De kwestie rond Koffi omschreef hij als een "spectaculaire ingreep", maar eentje die volgens het reglement geen kaart verdiende (zelfs geen gele), omdat de "integriteit van de tegenstander niet in gevaar werd gebracht".

Op Twitter wordt erg schamper gereageerd op die weergave van de feiten. Onder meer journalist Koen Frans is scherp. Hij postte een fragment uit het reglement van de IFAB, waaruit duidelijk zou moeten blijken dat Koffi wel degelijk uitgesloten had moeten worden. Ook andere gebruikers kunnen hun oren niet geloven.