Barcelona pakt driepunter na regelrecht spektakel tegen Villarreal

27-08-2023 19:34

FC Barcelona en Villarreal CF hebben de neutrale kijker zondagavond op een voetbalspektakel getrakteerd. De Catalanen wonnen het duel waarin maar liefst zeven doelpunten vielen.

Barcelona wist de vorige speelronde in de slotfase nog weg te lopen bij Cádiz en leek daar deze keer niet op te willen rekenen. Gavi opende na twaalf minuten al de score voor de Blaugranas. Frenkie de Jong wist drie minuten later zelfs de score te verdubbelen en daarmee leek Barça op rozen te zitten. Villarreal stelde echter in de eerste helft nog orde op zaken.

Door treffers van Juan Foyth en Alexander Sorloth (ex-KAA Gent) werd de stand na veertig minuten gelijkgetrokken. De zestienjarige Lamine Yamal maakte wederom grote indruk bij de bezoekers, maar pakte op slag van rust wel een gele kaart. In de tweede helft ging Villarreal op dezelfde voet verder en kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong door Álex Baena. Na ruim een uur spelen werd de stand weer gelijk door Ferran Torres en vlak daarna tekende Robert Lewandowski voor de 3-4.

Yamal werd een kwartier voor tijd gewisseld voor Ansu Fati. In de slotfase werd er niet meer gescoord, waardoor Barça de drie punten op het nippertje binnensleept. Barça komt door de overwinning op de derde plek terecht in de Primera Divsión.