Cercle Brugge pakt verdiende driepunter na leuke pot voetbal tegen STVV

27-08-2023 17:50
24

Cercle Brugge heeft zondag een uitstekende zaak gedaan op bezoek bij STVV. In 'de hel van Stayen' speelden de Bruggelingen een verdienstelijke partij en werd er met 0-2 gewonnen van de Kanaries.

STVV is ijzersterk begonnen aan het nieuwe seizoen en hoopte die goede vorm voort te kunnen zetten tegen Cercle Brugge. Makkelijk werd het niet tegen de Vereniging, dat de Kanaries op Stayen amper ruimte gaven om tot voetballen te komen.

Het balbezit was uiteindelijk wel voor de thuisploeg in een gelijkopgaande eerste helft, die weinig kansen kende. Cercle Brugge wist nieuwe doelman Zion Suzuki wel enkele keren aan het werk te zetten na foutjes achterin bij STVV. Aan de overzijde was Aboubakary Koita de gevaarlijkste man, maar een doelpunt kregen we niet te zien.

Cercle Brugge begon een pak aanvallender aan die tweede helft en creëerde via onder meer Denkey flink wat kansen. Het was maar wachten tot er één van die kansen ook in de netten zou belanden. STVV wist zich echter in de wedstrijd te knokken en Cercle-doelman Warleson ook aan het werk te zetten.

De doelpunten bleven echter uit en na een uur voetballen stond de score nog steeds gelijk, al verdiende de leuke partij zeker meer. Die beloning kwam er dan toch via Thibo Somers, die de verdiende 0-1 voorbij Suzuki schoot.

Al snel daarna bracht Cercle-coach Muslic ook de twintigjarige Ecuadoraan Minda op het veld, die na een bijzonder knappe actie de bal in doel werkte, al tikte ploegmaat de bal net voor de lijn toch nog in doel: 0-2 en STVV helemaal uitgetikt. De Kanaries hadden ondanks enkele kansen voor onder meer Hashioka en een bal op de paal ook geen antwoord meer klaar. Cercle Brugge raakte tot twee keer toe de paal en zag een bal van de lijn worden gehaald, een doelpunt viel niet. De stand bleef dan ook 0-2.