Lommel zet zich alleen aan de leiding in CPL, SK Beveren wint alweer niet

26-08-2023 22:00 Laatste update: 23:05
10

Met nog enkele wedstrijden te gaan mag Lommel zich na drie speeldagen al alleen leider in de Challenger Pro League noemen. Het wist te winnen van Deinze. Verder ging SK Beveren ook nog onderuit tegen Patro.

tLommel – Deinze (1-0)
Lommel wist de eerste twee wedstrijden in de CPL te winnen en slaagde er ook zaterdag in om een driepunter te pakken. Makkelijk was het echter niet voor de Limburgers, die wel bijzonder efficiënt waren. De meeste kansen waren voor de bezoekers uit Deinze, het enige doelpunt was voor Lommel.

Iets voor het uur was het Sales, die in het verleden de club nog drie miljoen euro heeft gekost, Lommel op voorsprong wist te brengen. Deinze had geen antwoord klaar en zag Lommel zo de drie punten pakken en zich alleen op de eerste plek nestelen.

Patro – SK Beveren (2-1)
Promovendus Patro blijft punten sprokkelen, terwijl het ambitieuze SK Beveren maar niet kan winnen. De ploeg van Wim De Decker won dit seizoen nog niet en slaagde er ook niet in om tegen Stijn Stijnen en zijn manschappen een driepunter te pakken.

In de eerste helft vielen er geen doelpunten, maar in de tweede helft werden de netten toch aan het trillen gebracht. Ondanks het vele balbezit voor de bezoekers uit Beveren waren het toch de thuisfans die het eerst konden vieren na een treffer van Dansoko in de 49e minuut. Een antwoord kwam er tien minuten later van Beveren via Koyalipou, maar zijn treffer bleek niet genoeg voor een punt.

Een puntendeling leek in de maak, Wouter Corstjens besloot daar anders over. De verdediger, nota bene ex-speler van Waasland-Beveren, hielp in het absolute slot Patro toch nog aan de 2-1 overwinning.