Defour na winst Mechelen: “Goaltje maken en dan gaat Westerlo twijfelen”

Defour na winst Mechelen: “Goaltje maken en dan gaat Westerlo twijfelen”

26-08-2023 19:50
4

Steven Defour, de hoofdtrainer van KV Mechelen, is zeer te spreken over de 2-3 winst van Mechelen uit bij KVC Westerlo. Het is de tweede match op rij die Malinwa weet te winnen. Defour vertelt wat hij in de rust tegen zijn manschappen heeft gezegd.

Defour vertelt dat hij in de rust aan zijn spelers van Mechelen voorspelde hoe de wedstrijd ging verlopen wanneer zij hetzelfde niveau konden vasthouden. "Doe hetzelfde en het komt wel. Als we dat goaltje maken, gaat Westerlo twijfelen," zei ik. En dat is gebeurd", citeert Sporza Defour.

Bij Mechelen was nieuwkomer Patrick Pflücke de absolute uitblinker. De Duitse linksbuiten leverde maar liefst drie assists af. "Spelers inbrengen die het verschil kunnen maken, dat is wat we vorig seizoen misschien misten", besluit Defour.

Door de winstpartij van Mechelen tegen Westerlo pakt de club zijn tweede overwinning van dit seizoen. Tegen Westerlo waren Rob Schoofs en Lion Lauberbach de doelpuntenmakers. Het andere doelpunt kwam uit een eigendoelpunt van Nicolas Madsen.