'Ook Qatar zet geldkraan open, man van 135 miljoen bijna rond met overstap'

'Ook Qatar zet geldkraan open, man van 135 miljoen bijna rond met overstap'

26-08-2023 12:36
1

Philippe Coutinho gaat de overstap maken naar het Qatarese Al Duhail. De Braziliaan die in 2018 voor 135 miljoen van Liverpool naar FC Barcelona vertrok, laat daarmee Europa achter zich. Dat meldt Fabrizio Romano.

Coutinho speelt op dit moment nog voor Aston Villa, de club die hem voor twintig miljoen overnam van Barcelona. De Catalanen leden door die transfer dus een monsterverlies van 115 miljoen euro. Persoonlijk is Coutinho al rond met Al Duhail, maar de clubs moeten er nog uitkomen. De transfersom die Aston Villa ontvangt is niet bekend, maar de club uit Qatar is overtuigd dat de deal er gaat komen.

De carrière van Coutinho lijkt in het slop geraakt na zijn overstap van Liverpool naar Barcelona. In Engeland kende de Braziliaan zijn gouden jaren, maar in Spanje kon hij zijn transfersom nooit waar maken. Uiteindelijk werd Coutinho verhuurd aan Bayern München en Aston Villa, laatstgenoemde club nam hem ook definitief over. In totaal speelde de Braziliaanse spelmaker 106 duels voor Barça en daarin scoorde hij 25 keer.