Spaanse vrouwen weigeren te spelen tot veelbesproken Rubiales vertrekt bij bond

Spaanse vrouwen weigeren te spelen tot veelbesproken Rubiales vertrekt bij bond

25-08-2023 22:44
40

De spelers van het Spaanse vrouwenelftal weigeren voor het land te spelen zolang Luis Rubiales voorzitter van de Spaanse bond is. De voorzitter vertoonde meermaals grensoverschrijdend gedrag nadat Spanje het WK Vrouwen wist te winnen. 

De spelers van Spanje laten dat in een gezamenlijke verklaring weten. Jennifer Hermoso, de speelster die door Rubiales op de mond werd gekust, laat bovendien van zich horen in de verklaring. 'Ik heb op geen enkel moment ingestemd met de kus die hij mij gaf. Het gesprek dat volgens Luis Rubiales vervolgens heeft plaatsgevonden, is nooit gevoerd.'

'Ik ben gevraagd om een statement af te leggen om de druk van de president af te halen, maar destijds wilde ik gewoon van de WK-winst genieten. Na zo een gebrek aan respect te ervaren, heb ik besloten niet meer in actie te komen totdat de huidige leiding de taken neerlegt', besluit Hermoso. De gehele ploeg van Spanje voegt zich bij het statement en weigert ook verder te spelen totdat onder meer Rubiales verdwijnt.

Het is zeker niet voor het eerst dat er ophef is rondom de Spaanse ploeg. Voordat het WK begon, besloot een groot gedeelte van de selectie al te stoppen bij de nationale ploeg vanwege de slechte relatie met bondscoach Jorge Vilda.