Union SG wint van het Zwitserse Lugano in eerste match van tweeluik

24-08-2023 22:29 Laatste update: 22:40
9

Union SG weet te winnen van Lugano, de eindstand werd 2-0 De doelpunten werden gemaakt door Dennis Eckert en Casper Terho. De eerste helft was voor Union, maar de tweede helft was Lugano duidelijk de bovenliggende partij. Door de winstpartij doet de ploeg van hoofdtrainer Alexander Blessin goede zaken om door te gaan naar de groepsfase van de Europa League

Union SG en Lugano begonnen aan de match in de Play-Offs voor de groepsfase van de Europa League. In de openingsfase was het Union dat het beste uit de startblokken kwam. Na negen minuten stond de ploeg dan ook op het scorebord via Eckert Ayensa. De Duitse spits wist een voorzet die bleef hangen binnen te werken en zette zo de ploeg op voorsprong.

Union bleef dominant en Lugano wist zich geen raad met de tegenstander. Union bleef meerdere kansen bij elkaar voetballen, maar wist de score niet verder uit te bouwen. In de 36e minuut was het Lugano dat dacht te scoren, maar de VAR zag dat er hands gemaakt werd bij het doelpunt en hierdoor werd het doelpunt afgekeurd. Union bleef tot aan de rust de bovenliggende partij.

Lugano kwam goed uit de kleedkamers. Meerdere aanvallen werden opgezet, maar Union wist stand te houden. In de 72e minuut was het Union dat tegen de verhouding in, de voorsprong verdubbelde via Casper Terho.

Terho werd goed vrijgespeeld en wist vervolgens fraai binnen te schieten. Lugano bleef vervolgens doorgaan met aanvallen. De gehele tweede helft was het vooral Lugano dat aan het aanvallen was en Union werd beperkt tot verdedigen. In de slotfase was Union via Lazare nog dichtbij de 3-0, maar er kwamen verder geen grote kansen meer.