De transferklok tikt verder: Genk brandt nog een kerk aan kaarsjes voor Onuachu

De transferklok tikt verder: Genk brandt nog een kerk aan kaarsjes voor Onuachu

23-08-2023 17:30 Laatste update: 24-08-2023 22:24
12

Over een tweetal weken, op woensdag 6 september om precies te zijn, sluit de zomermercato in onze contreien onherroepelijk haar poorten. De Belgische clubs hebben zich tot nu toe al flink geweerd, maar klaar ben je eigenlijk nooit in de voetbalwereld anno 2023. Met de laatste rechte lijn in zicht maakt VoetbalPrimeur.be graag een stand van zaken op. Welke versterkingen zouden onze topclubs nog moeten halen? In deze tweede aflevering: vicekampioen KRC Genk.

Versterkingen die nu al afgerond zijn
Na de fenomenale anticlimax van afgelopen seizoen bleef het Genkse bestuur niet lang bij de pakken zitten. Met Alieu Fadera, Joris Kayembe en Hendrik van Crombrugge haalde het al snel drie bekende JPL-koppen in huis. Zij zorgen ervoor dat elke positie nu (minstens) dubbel bezet is. Reken daar ook nog eens de piepjonge, maar vreselijk getalenteerde Christopher Bonsu Baah bij, die de fans in de Cegeka Arena al enkele keren liet kirren van de pret. Aangezien tot op heden nog niemand uit de basiself vertrokken is, oogt de kern zowaar nog sterker dan voordien.

Waar ligt er nog werk op de plank?
Ondanks het rooskleurige transferwerk krijgt Wouter Vrancken de Genkse motor voorlopig maar niet aan de praat. Al te vaak wordt gewezen op het gebrek aan efficiëntie, niet in het minst bij de pijnlijke Europese uitschakelingen. Supporters branden inmiddels vurig kaarsjes opdat er van de mogelijke terugkeer van Paul Onuachu toch iets waar zou zijn. Het geruchtencircuit fluistert dat er een ruildeal klaar ligt met Joseph Paintsil

Het zou het Genkse elan alvast een frisse boost kunnen geven. Tolu Arokodare, de man die de (lastige) taak kreeg om Onuachu's grote schoenen te vullen, slaagde er voorlopig niet in om de twijfelaars te overtuigen. Daarnaast doet de individuele weelde in de kern vermoeden dat de trein vroeg of laat wel onder stoom zal komen. Als Genk op mindere dagen toch eens op karakter de drie punten wil pakken, zou een ander profiel op het middenveld welkom zijn. Iemand die misschien niet de fijnbesnaarde voetjes van een Bilal El Khannouss of Bryan Heynen heeft, maar wel gif en leiderschap in zijn spel legt.

Het (huidige) boodschappenlijstje van KRC Genk:
- Een diepe spits (Onuachu?)
- Een centrale middenvelder met kracht en leiderschap