Alderweireld adviseerde Avila bij Antwerp: 'Voelen hoe het is om Ajacied te zijn

Alderweireld adviseerde Avila bij Antwerp: "'Voelen hoe het is om Ajacied te zijn"

22-08-2023 21:52
2

Gaston Avila is dolgelukkig na zijn overstap van Royal Antwerp FC naar Ajax. De Argentijn vroeg nog even wat advies in bij oud-ploeggenoot Toby Alderweireld, maar ook die verzekerde hem dat dit de juiste stap was. Avila is in ieder geval klaar om mooie dingen te bereiken met Ajax.

"Voor elke voetballer is het een droom om naar zo’n grote club te vertrekken", vertelt een trotse Avila in zijn eerste interview. "Zo’n grote aanhang in een drukke stad, dat is heel mooi en het motiveert je. Het is allemaal heel snel gegaan met deze transfer. Het was geen makkelijke beslissing voor mij en mijn familie, want we woonden pas net in België. Maar toen de mogelijkheid om naar Ajax te gaan zich voordeed, heb ik niet meer nagedacht."

Volgens Avila heeft ook Toby Alderweireld meegeholpen aan de transfer naar Ajax. De aanvoerder van Royal Antwerp tipte zijn voormalig ploeggenoot. "Hij zei me dat ik naar Ajax moest gaan. Hij vertelde me dat het een mooie club en een mooie stad is en dat ik moest voelen om een Ajacied te zijn. Ik heb met wel meer mensen over de club gesproken, zoals Dario Cvitanich. Die heeft ook genoten van zijn tijd hier."

Avila onthult ook meer over zijn karakter. "Ik ben een winnaar en wil overal waar ik kom een voetafdruk achterlaten. Het zou fantastisch zijn als ik bij deze club mooie dingen kan bereiken. Ik ben binnen het veld een ander persoon dan buiten het veld. Als ik het veld op kom verandert de goede Gaston in een agressieve voetballer die alleen maar wil winnen."

Lisandro Martínez
De Argentijn hoort ook regelmatig dat hij op zijn landgenoot Lisandro Martinez lijkt. "Hij is een geweldige voetballer en een groot voorbeeld. Ik heb hem eventjes ontmoet bij het Argentijns elftal. Hij is een geweldig persoon."