‘Avenatti wordt gespaard na ‘kopstoot’ in slotfase tussen Kortrijk en Eupen’

‘Avenatti wordt gespaard na ‘kopstoot’ in slotfase tussen Kortrijk en Eupen’

22-08-2023 20:56
11

Felipe Avenatti, de spits van KV Kortrijk, moet maar één wedstrijd effectief aan de kant blijven voor zijn rode kaart. Dat heeft het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal (DCP) beslist. Avenatti kreeg rood afgelopen zondag tijdens de 1-3 verliespartij tegen KAS Eupen.

Avenatti kreeg rood in de slotfase tijdens Kortrijk – Eupen. De spits kreeg het aan de stok met Jason Davidson van Eupen. Neus aan neus gaf Avenatti een lichte kopstoot waarna Davidson naar de grond ging.

De advocaat van Kortrijk had het verzoek ingediend bij het Comité om de uitsluiting als voldoende te zien. KVK gaf aan dat het niet daadwerkelijk een kopstoot was, maar een “weinig intensieve voorwaartse beweging”, citeert Het Nieuwsblad Kortrijk.

Het Disciplinair Comité deelde de mening over het voorval. “De beelden tonen aan dat er geen sprake was van enige overmatige intensiteit.” Er waren twee factoren die bijdroegen voor het Comité. Davidson nam het initiatief voor de confrontatie en Avenatti had na 329 matchen nog geen een keer een rode kaart gekregen.

Het Disciplinair Comité kwam uiteindelijk tot het volgende besluit. De confrontatie tussen Avenatti en Davidson werd beoordeeld als een “accident de parcours”. Naast de schorsing kreeg Avenatti nog een boete van 1.500 euro.