'Helemaal rond: PSV contracteert Dest, deelt salaris met Barça én is op tijd'

'Helemaal rond: PSV contracteert Dest, deelt salaris met Barça én is op tijd'

21-08-2023 08:36 Laatste update: 08:41

Het is rond, melden onder meer het Eindhovens Dagblad, De Telegraaf en Fabrizio Romano: PSV gaat in zee met Sergiño Dest. De vleugelverdediger komt over van FC Barcelona.

Dest heeft zijn handtekening gezet bij PSV, zo wordt maandagochtend gemeld door diverse media. De Eindhovenaren huren hem van Barça, met optie tot koop van tien miljoen euro. PSV en Barcelona betalen elk de helft van zijn salaris.

Het snelle handelen van PSV heeft een extra voordeel, omdat Dest nu ingeschreven kan worden voor de play-offs van de Champions League. De Amerikaans international stapt maandagochtend met zijn nieuwe ploeggenoten op het vliegtuig naar Glasgow. PSV heeft tot middernacht om wijzigingen door te voeren op de spelerslijst.

Dest is na Ricardo Pepi en Malik Tillman de derde Amerikaans international die directeur voetbalzaken Earnest Stewart naar Eindhoven weet te halen. Bij Barça loopt zijn contract nog twee jaar door, maar zijn perspectief onder trainer Xavi was na een mislukte voorbereiding tot het nulpunt gedaald. Eerder speelde hij voor Ajax en AC Milan.